הסכם הסגרה

העולם המודרני הוא כפר גלובלי קטן. הגלובליות לא מתבטאת רק בקשרים טכנולוגיים, כלכליים ובין אישיים, אלא גם ביכולתן של מדינות להסגיר פושעים לכאורה זו לזו. מדינות אשר חתמו על הסכמי הסגרה אחת עם השנייה יסגירו פושעים לפי מבוקשן של המדינות, ככל שהבקשה עומדת כמובן בתנאים הקבועים להסגרה. להלן נעסוק בהסכמי הסגרה, הסגרה מישראל למדינות אחרות וממדינות אחרות לישראל.

 

מהם הסכמי הסגרה?

הסכמי הסגרה הינם הסכמים הדדיים בין מדינות, המאפשרים לכל מדינה לדרוש את הסגרתם של פושעים מהמדינה האחרת החתומה על ההסכם. כאשר שתי מדינות יחתמו על הסכם הסגרה ויאשררו את ההסכם במערכת הדינים הפרטית שלהם, להסכמים אלו יהיה תוקף וניתן יהיה להסגיר פושעים או חשודים על פיהם.

להסכמי ההסגרה מספר מטרות. ראשית, הסכמי הסגרה מאפשרים למצות את הדין עם פושעים ולמנוע מצב בו פושעים חומקים לחו"ל. שנית, הסכמים אלו מעניקים למדינות אופציה להגן על עבריינים מהמדינה שלהם ולמנוע את העמדתם לדין במדינות אחרות.

כמו כן, הסכמי ההסגרה מאפשרים למדינות להיפטר מעבריינים המסכנים את שלום אזרחיהם ולהשיב אותם למדינת מוצאם אשר תעמיד אותם לדין. לבסוף, לדיני ההסגרה תפקיד קריטי במערך יחסי החוץ בין מדינות שונות.

 

בקשת הסגרה

כדי שמדינה אחת תסגיר עבריין למדינה אחרת, על המדינות להיות חתומות תחילה על אמנת הסגרה הדדית. אמנת ההסגרה תאפשר למדינות לדרוש הסגרה של עבריינים לשטחן וכן תסדיר את אופן הגשת בקשת ההסגרה. בקשת ההסדרה תהיה כפופה, אם כן, לאמנה שנחתמה בין המדינות וכן לחוק ההסגרה – 1954.

לפני שאתקדם אל בקשות ההסגרה עצמן, ברצוני להבהיר הבהרה טרמינולוגית קצרה. המדינה המבקשת ממדינה אחרת להסגיר אדם לשטחה, נקראת בעגה המקצועית "המדינה המבקשת". לעומתה, המדינה ממנה מבקשים הסגרה של אדם, נקראת "המדינה המתבקשת". אשתמש במונחים אלו בהמשך המאמר ועל כן חשוב לזכור אותם ואת משמעותם.

 

זהות מגיש הבקשה

סעיף 3(ג) לחוק ההסגרה קובע כי "בקשת הסגרה מטעם מדינת ישראל תוגש למדינה שבה נמצא המבוקש על ידי היועץ המשפטי לממשלה או מי שהוסמך לכך על ידו". לפיכך מגיש הבקשה יהיה היועמ"ש או מי שהוסמך על ידו. מי שהוסמכו על ידי היועמ"ש להגיש בקשות הסגרה הם פרקליט המדינה, מנהל המחלקה הבין-לאומית בפרקליטות המדינה והממונה על עניינים בין-לאומיים בפרקליטות המדינה.

 

אופן הגשת הבקשה ותוכן הבקשה

אופן הגשת הבקשה ותוכן בקשת ההסגרה, מוסדרים באמנות הספציפיות עליהן חתומה מדינת ישראל. אני אציג כעת את אופן הגשת הבקשה ואת תוכן הבקשה כפי שאלו מופיעים באמנת ההסגרה שנחתמה בין ישראל לבין ארצות הברית. ככלל, אין שינויים דרמטיים בין הקבוע באמנת הסגרה זו לבין הקבוע באמנות הסגרה אחרות עליהן חתומה ישראל.

אמנת ההסגרה בין מדינת ישראל לארצות הברית נחתמה בשנת 1962 ונכנסה לתוקף בשנה שלאחר מכן, בשנת 1963. סעיפים 10 ו-11 לאמנה מסדירים את האופן בו יש להגיש בקשת הסגרה.

סעיף 10 לאמנת ההסגרה הישראלית – אמריקאית קובע כי בקשת הסגרה תוגש בדרך דיפלומטית. כלומר, על המדינה לפעול בערוצים הדיפלומטיים המקובלים לשם הגשת הבקשה. היועמ"ש, או מי שהוסמך מטעמו, לא יעבירו ישירות את הבקשה למדינה המתבקשת, אלא יעבירו את הבקשה בערוצים הדיפלומטיים המקובלים, דרך משרד החוץ הישראלי אל משרד החוץ של המדינה המתבקשת.

הסעיף מבאר גם מה צריכה לכלול בקשת ההסגרה. בקשת הסגרה תכלול את כל המידע הבא:

  1. תיאור המבוקש;
  2. הודעת העובדות בגינן מבוקשת ההסגרה;
  3. פירוט הדינים הרלוונטיים למקרה;
    • הדינים הרלוונטיים כוללים הן את האיסור על העבירה והן את העונש עליה;
    • יש לצרף את הדינים הרלוונטיים על התיישנות העבירה;
  4. אם המבוקש עוד לא נשפט בישראל, יש לצרף צו מעצר חתום על ידי שופט;
    • ככל שנגזר דינו של המבוקש בישראל והוא חמק לאחר מכן לחו"ל, יש לצרף לבקשה את פסק הדין שניתן בעניינו של המבוקש וכן את גזר דינו.

 

זוהי הדרך המקובלת להגשת בקשת הסגרה. עם זאת, האמנה מכירה בכך שהחיים מורכבים יותר מהסכמים עקרוניים ולכן סעיף 11 לאמנה יוצר מסלול מקוצר לבקשות הסגרה במקרים דחופים. למעשה, לא מדובר בבקשת הסגרה ממש אלא בבקשת מעצר לפני הסגרה. הבקשה תוגש על ידי המדינה המבקשת בדרך ישירה ומהירה ולא בדרך דיפלומטית. הבקשה תכלול:

  1. תיאור של המבוקש;
  2. הודעה על כוונה לבקש הסגרה;
  3. צו מעצר / פסק דין כנגדו;
  4. כל פרט אחר שיכול להיות רלוונטי.

 

בקשה שכזו תוכל להוביל למעצר המבוקש. המעצר ימשך, לכל היותר, 60 יום. לאחר 60 ימים, אם טרם הוגשה בקשת הסגרה בדרך דיפלומטית, ישוחרר העצור. אני אדגיש כי אין בכך כדי לשלול את זכותה של המבקשת להגיש בקשה דיפלומטית מאוחר יותר, לאחר שחרור המבוקש.

 

מדינות ללא הסכם הסגרה עם ישראל

מדינת ישראל חתומה על אמנת ההסגרה האירופאית, היוצרת הסכמי הסגרה עם כ-40 מדינות אירופה. בנוסף, ישראל חתומה על הסכמי הסגרה עם ארצות הברית, בריטניה, אוסטרליה, דרום אפריקה ועוד. עם זאת, לישראל אין כל הסכם הסגרה עם מדינות רבות בעולם.

מבין המדינות להן אין הסכם הסגרה עם ישראל, ניתן למנות את בלארוס, רוסיה, ארגנטינה, מרבית מדינות דרום אמריקה (למעט ברזיל), תאילנד, הפיליפינים ומדינות ערב. לא מעט עבריינים ישראלים מצאו מפלט במדינות אלו וביססו בהן את חייהם.

לקוחות רבים סבורים כי מדינות להן אין הסכם הסגרה עם ישראל מהוות מקלט בטוח עבורם. אכן, ייתכן כי מדינות אלו יוכלו להוות מקלט עבורם בנסיבות מסוימות, אך אני אבהיר כי לא ניתן לקבוע זאת באופן גורף.

ראשית, במדינות רבות בעולם מקובל להיענות לבקשות הסגרה גם בהיעדר הסכם הסגרה רשמי בין המדינות. כך קרה, למשל, בפרשה המפורסמת בה נמלט השופט לשעבר דן כהן לפרו. לפרו אין הסכם הסגרה עם ישראל, ובכל זאת נעתר בית המשפט בפרו לבקשת הרשויות בישראל להסגרת השופט כהן.

שנית, בית המשפט העליון פסק כי תוקפם של הסכמי הסגרה יכול להיות גם רטרואקטיבי. לפיכך, אם אדם מצא מקלט במדינה עמה אין לישראל הסכם הסגרה אך כעבור כמה שנים נכרת הסכם שכזה, הרי שניתן יהיה לבקש את הסגרתו של אותו אדם.

זאת ועוד, מדינת ישראל יכולה להעביר מידע על אותם עבריינים לרשויות במדינת המקלט ואלו יפעלו כנגד העבריינים בשטחן. כך קרה בשנת 2019, כאשר הרשויות במרוקו יצאו למבצע נרחב כנגד אנשיו של ראש ארגון הפשע יצחק אברג'יל וכנגד עבריינים ישראלים נוספים שמצאו מקלט במרוקו.

חשוב להכיר גם את סייג ההסגרה לאזרחים הקיים במדינות שונות. במדינות אלו, חוקי המדינה לא מאפשרים הסגרה של אזרחי המדינה למדינות זרות. בין המדינות בהן חל עקרון ההסגרה ניתן למנות את גרמניה, בלגיה, צרפת ושוויץ.

לאור זאת, אם ברשותכם אזרחות של כל אחת ממדינות אלו, תוכלו להימלט אליהן מבלי שתוסגרו לישראל. עם זאת, יש לקחת בחשבון כי מדינות אלו צפויות להעמיד לדין את אזרחיהם על העבירות שביצעו וכלל לא בטוח כי העמדה לדין באותן מדינות עדיפה על העמדה לדין בישראל.

 

צו מעצר בינלאומי

צו מעצר בינלאומי הינו צו מעצר שיוציא בית המשפט הישראלי (או בכל מדינה אחרת כנגד אדם) והוא יופנה למדינות העולם כולן. ככל שהאדם נגדו הוצא הצו מצוי במדינה לה הסכם הסגרה עם ישראל, אותה מדינה תכבד את צו המעצר ותוביל למעצרו של האדם.

 

הודעות אינטרפול

האינטרפול, הלא הוא הארגון בינלאומי לשיטור פלילי, הינו ארגון מודיעין משטרתי בינלאומי. צווי מעצר בינלאומיים יועברו לאינטרפול וככל שאדם אשר הוצא כנגדו צו מעצר שכזה ינסה לחצות גבול או להיכנס לכל מקום אחר המקושר למערכת האינטרפול, תופיע הודעת אינטרפול בדבר צו המעצר שהוצא כנגדו.

אנו במשרד עו"ד אלעד שאול נוכל לבצע עבורכם בדיקה מקיפה לאיתור צווי מעצר בינלאומיים והודעות אינטרפול שהוצאו כנגדכם. הודות לבדיקה זו, נוכל לכלכל את צעדיכם בצורה נכונה.

 

דיני הסגרה

כפי שהצגתי לעיל, דיני ההסגרה בישראל מורכבים משני רבדים – החקיקה הישראלית הפנימית בחוק ההסגרה וכן הסכמים ואמנות בינלאומיות שישראל היא צד להן. חשוב לדעת כי המשפט הישראלי נמנה על שיטות המשפט בהן לחקיקה פנימית יש מעמד גבוה יותר ממעמדן של אמנות בינלאומיות. לכן, במקרים של סתירה בין חוק ההסגרה לבין אמנת הסגרה, החוק יגבר.

נפקות משמעותית של סעיף זה נוגעת להסגרת אדם מישראל למדינה אשר אין לישראל הסכם הסגרה עמה. זאת, מאחר שהחוק קובע כי הסגרת אדם מישראל תהא רק למדינה אשר ישראל חתומה עמה על אמנת הסגרה. לעומת זאת, ישנן אמנות בינלאומיות הקובעות כי ניתן יהיה להסגיר אדם גם ללא אמנה פורמלית בין המדינות.

מאחר שהחוק הישראלי במעמד גבוה יותר מהדין הבינלאומי, הרי שיהיה קשה מאוד להסגיר אדם מישראל למדינה אשר אין לנו הסכם הסגרה עימה. אני כן רוצה לסייג קביעה זו, שכן היו מקרים בהם בית המשפט הגמיש את כללי ההסגרה ונטה להכיר גם בהסכמים "אד-הוק", כלומר בהסכמים נקודתיים שנוצרו במיוחד עבור הסגרה ספציפית.

 

הסגרה לצרפת

בין ישראל לצרפת נחתמה אמנת הסגרה כבר בשנת 1958, אולם אמנה זו לא אושררה (כלומר, לא עלתה להצבעה בכנסת) ולא נכנסה מעולם לתוקף. בשל כך, במשך שנים ישראלים רבים סברו כי אין הסכם הסגרה בין ישראל לצרפת.

אני אומר נחרצות כי מדובר בטעות מוחלטת. זאת, מכיוון שהחל מספטמבר 1967 ישראל היא צד לאמנה האירופית בדבר הסגרה, ומחודש דצמבר באותה שנה האמנה נכנסה לתוקף על פי הדין הישראלי. לא רק ישראל היא צד לאמנה, אלא גם צרפת. לכן, שורר הסכם הסגרה תקף לחלוטין בין ישראל לצרפת.

עם זאת, כזכור, בצרפת חל סייג מהסגרה לאזרחים. לכן, לא פשוט כלל לדרוש את הסגרתם של עבריינים לישראל מצרפת, כאשר אותם עבריינים הם אזרחי צרפת.

ייתכן שאתם תוהים כיצד צרפת מקיימת את התחייבויותיה לפי האמנה האירופית בדבר הסגרה, אם היא אינה מסגירה את אזרחיה. התשובה היא כי צרפת מחויבת, בהימצא תשתית ראייתית מוצקה כנגד האזרח, להעמיד אותו לדין בשטחה. לכן, עבריין ישראלי שנמלט לצרפת צפוי לעמוד לדין בצרפת על העבירות שביצע. לעיתים, צרפת אף תוכל לחרוג מהכלל לפיו היא לא מסגירה אזרחים ולהסגיר אזרח שלה לישראל.

 

האמנה האירופית בדבר הסגרה

אם כבר הזכרנו את האמנה האירופית בדבר הסגרה, רצוי להקדיש לה כמה מילים בפני עצמה. כזכור, מרבית הסכמי ההסגרה של ישראל הם הסכמים הדדיים שנחתמו בין שתי מדינות. לעומת זאת, האמנה האירופית בדבר הסגרה היא הסכם הסגרה כללי בין כ-50 מדינות, רובן אירופאיות למעט דרום אפריקה, דרום קוריאה וכמובן ישראל. ראוי לציין כי ישראל חתמה על האמנה תוך הסתייגויות שונות, כך שתוכן האמנה לא מחייב את ישראל באופן מלא.

 

הסכמי הסגרה של ישראל

מי הן אותן מדינות עמן כרתה ישראל הסכמי הסגרה מעבר לאמנה האירופית? מדינות אלו הן ארצות הברית, אוסטרליה, איטליה, ארצות הברית, ברזיל, בריטניה, הולנד, הונג קונג, סוייזלנד (אסוואטיני), פיג'י וקנדה. זאת, מלבד מדינות אחרות עמן חתמה ישראל על הסכמים אך הן גם צד לאמנה האירופית בדבר הסגרה.

 

צו הסגרה

קיבל משרד המשפטים בקשה להסגרת אדם, יבחן שר המשפטים את הבקשה. שר המשפטים רשאי להורות על העברת הבקשה לבית המשפט המחוזי שיבחן האם לאשר אותה. אושרה בקשה שכזו על ידי בית המשפט ונקבע כי המבוקש הוא מבוקש בר הסגרה, יוציא שר המשפטים צו הסגרה כנגד המבוקש.

 

מבוקש בר הסגרה

כאמור, שר המשפטים רשאי, בהתאם לסעיף 3(ב) לחוק ההסגרה, להורות כי המבוקש יובא בפני בית משפט. בית המשפט לא יסגיר כמובן בעצמו את המבוקש ולא יעבירו למדינה המבקשת. כל שבית המשפט יעשה הוא להכריז על המבוקש כמבוקש בר הסגרה. כלומר, בית המשפט יכריע כי הדין מאפשר את הסגרתו של אדם זה.

חשוב להדגיש כי בית המשפט מחויב לעקרון הפליליות הכפולה בבואו להכריע האם מבוקש הוא בר הסגרה. על פי עקרון זה, על בית המשפט להשתכנע כי המעשה בגינו הוא מואשם הינו אסור הן על פי הדין הישראלי והן על פי הדין במדינה המבקשת. כמו כן, על בית המשפט לוודא כי העונש בדין הישראלי על עבירה זו עולה על שנת מאסר, כתנאי להכרזה על אדם כבר הסגרה.

זאת ועוד, כדי להכריז על אדם כמבוקש בר הסגרה על בית המשפט לבדוק כי לא חלים עליו החריגים להסגרה הקבועים בחוק. החריגים להסגרה הקבועים בחוק הם אי הסגרה של מבוקשים על עבירות פוליטיות, אי הסגרה בהתקיים חשש לעונש מוות ועוד.

ראוי להזכיר בענייננו גם את סעיפים 13 עד 15 לחוק ההסגרה. סעיף 13 מקנה למבוקש זכות ערעור על החלטת בית המשפט המחוזי כי הוא מבוקש בר הסגרה. המבוקש יגיש את ערעורו תוך 30 יום. לאחר תקופה זו או לאחר דחיית הערעור, יוכרז המבוקש כמבוקש בר הסגרה סופי וניתן יהיה להוציא כנגדו צו הסגרה. סעיף 15 לחוק מתיר להחזיק את המבוקש במשמורת עד להסגרתו.

סעיף 19 לחוק מטיל מגבלה משמעותית על מעמד המבוקש כבר הסגרה סופי. ככל שעברו 60 יום מיום ההכרזה על מבוקש כבר הסגרה סופי והמבוקש טרם הוסגר, הרי שההכרזה תתבטל. כדי להסגיר את המבוקש יהיה צורך בהגשת בקשה נוספת ולחזור על כל הליך ההסגרה מתחילתו. זאת, אלא אם כן הוארכה תקופת ההסגרה לפי סעיף 20 לחוק. סעיף זה מאפשר להאריך את 60 הימים בנסיבות מיוחדות.

 

הסגרה לישראל

כפי שבוודאי כבר הבנתם, בכל הקשור לדיני הסגרה יש לחלק בין שני מצבים בסיסיים – הסגרת מבוקש לישראל, והסגרת מבוקש מישראל למדינה המבקשת. כעת, נעמיק באופן ספציפי בהסגרה לישראל ממדינה אחרת.

מתי מדינת ישראל תוכל לדרוש את הסגרתו של אדם לישראל? התשובה היא שישראל תוכל לדרוש הסגרה של אדם כל אימת שהיא תוכל להעמיד אותו לדין על פי הדין הפלילי. ניתן להעמיד לדין אדם שביצע עבירה ויש לו זיקה לישראל. הזיקה יכולה להיווצר מכוח כל אחד מהגורמים הבאים:

  1. החשוד בעבירה הוא אזרח ישראלי;
  2. נפגע העבירה הוא אזרח ישראלי;
  3. העבירה בוצעה בישראל.

 

בכל מקרה שמתקיימת לפחות אחת מזיקות אלו, הרי שהיועמ"ש יוכל לבקש את הסגרתו של אדם לישראל. במידה שמתקיימת לא רק זיקה אחת אלא כמה זיקות או כולן, תוקף הבקשה יהיה משמעותי יותר.

נסכם בקצרה את סדר ההסדרה לישראל. נעשה זאת בהתאם לשלבי ההליך:

  1. אדם עם זיקה לישראל נחשד בביצוע עבירה;
  2. אותו אדם שוהה / נמלט במדינה זרה;
  3. אם יש לאותה מדינה הסכם הסגרה עם ישראל, תוגש בקשת הסגרה כנגד אותו אדם במתוקף ההסכם:
    • מגיש הבקשה יהיה היועמ"ש / מי שהוסמך על ידו לכך;
    • הבקשה תכלול מידע אודות האדם, העבירה שהוא חשוד בה, הדינים הרלוונטיים וצו המעצר שהוצא כנגדו;
    • הבקשה תוגש בדרכים דיפלומטיות.
  4. אם אין לאותה מדינה הסכם הסגרה עם ישראל, המדינה תנסה לשכנע את מדינת המקלט כי נכון לה להסגיר את המבוקש לישראל (עניין השופט כהן);
  5. הבקשה תועבר לבית המשפט / המחלקה הבינ"ל במדינה המתבקשת;
  6. המדינה המתבקשת תכריע אם המבוקש הוא מבוקש בר הסגרה;
  7. ככל שיוכרע כי המבוקש בר הסגרה, הוא יועבר לישראל ויועמד לדין  ירצה את עונשו;
  8. ישראל, בתור המדינה המבקשת, תישא בעלויות ההסגרה והעברת המבוקש לישראל.

עורכי דין אלעד שאול ושות׳

ייצוג משפטי מוביל בתחומי המשפט הפלילי!

עורך דין הסכם הסגרה

עורך דין הסכם הסגרה הינו עורך דין בעל מיומנות גבוהה הן בדין הפלילי והן במשפט הבינלאומי. עורך דין המתמחה בהסכמי הסגרה יוכל לסייע לכם בתכנון צעדיכם וידריך אתכם כיצד להימנע ממהלכים שיעלו לכם ביוקר.

אני, עו"ד אלעד שאול, מתמחה במשפט הפלילי על ענפיו השונים וכן בדיני ההסגרה. פנו אליי לקביעת ייעוץ ראשוני ללא התחייבות ותוך שמירה על דיסקרטיות מלאה. יחד, נבנה אסטרטגיית פעולה לתיק שלכם אשר תעניק לכם הגנה מקסימלית וכמה שיותר שקט נפשי.

ניסיוני הרב במשפט הפלילי, לצד עברי בפרקליטות מחוז תל אביב (פלילי), מקנים לי את הכלים הדרושים כדי לסייע לכם בניהול ההליך הפלילי מתחילתו ועד סופו. צרו קשר לקביעת פגישה והתחילו להגן על הזכויות שלכם.

הסכם הסגרה הינו הסכם שנחתם בין שתי מדינות או יותר, להסגרת מבוקשים בין המדינות. מדינה החתומה על הסכם הסגרה תוכל לדרוש ממדינה אחרת החתומה על ההסכם את הסגרתו של מבוקש לשטחה.

קבלת הבקשה תלויה בעמידה בתנאים שנקבעו בהסכם ההסגרה ולתנאים הקבועים בחוק ההסגרה. ככלל, על החשוד לעמוד בעיקרון הפליליות הכפולה, כלומר על המעשה שביצע להיחשב לעבירה פלילית הן במדינה המבקשת והן במדינה המתבקשת. בנוסף, יש לבחון כי הוא אינו נכלל בחריגים הקבועים בחוק וכן כי אכן קיים הסכם הסגרה בין ישראל לבין המדינה שכנגד.

ישראל חתומה על האמנה האירופית בדבר הסגרה, יחד עם עוד כ-50 מדינות אירופיות. בנוסף, ישראל חתמה על הסכמי הסגרה עם ארה"ב, קנדה, בריטניה, אוסטרליה, דרא"פ, ברזיל ועוד.

על אף שהסגרה שכזו תהיה מסובכת יחסית, היא אפשרית בהחלט. עם זאת, הסגרה שכזו תלויה באדיבותה של המדינה המתבקשת והיא אינה מחויבת על פי חוק. הסגרה מישראל למדינה שאין עימה הסכם הינה קשה במיוחד, שכן החוק הישראלי אוסר על הסגרה שלא לפי הסכם פורמלי בין המדינות.

5 מתוך 5 - (1 הצבעות)
זקוקים לייעוץ אישי בנושא הסכם הסגרה?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה:
תרצו לחזור לנקודה מסוימת בכתבה?
כותב המאמר
Picture of עורך דין אלעד שאול
עורך דין אלעד שאול
שותף מייסד במשרד. מעורכי הדין הפליליים המובילים בישראל, יוצא פרקליטות מחוז תל-אביב ובוגר האוניברסיטה העברית בירושלים. נחשב לאחד המומחים הבולטים בתחומי עבירות מחשב, סייבר, מרמה והונאה ועבירות צווארון לבן. מוסמך מטעם גופי ממשל בארץ, באירופה ובארה"ב לניהול סיכוני סייבר, הגנת הפרטיות וניהול משברים.

עו"ד אלעד שאול בפייסבוק • עו"ד אלעד שאול ביוטיוב • מייל אישי [email protected]

מאמרים נוספים בתחום
עורך דין אלעד שאול רקע שקוף
זקוקים לייעוץ?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה
הנושא דחוף? חייגו 24 שעות ביממה
לקוחות ממליצים
מקצועי, חריף, מפולפל!
Shiran ben H.
Shiran ben H.
08:16 25 Jul 24
עו"ד מקצוען עם חשיבה מחוץ לקופסה, הפועל תוך אסטרטגיה הטובה ביותר במסגרת החוק והפסיקה, כדי להביא לתוצאה משפטית הטובה ביותר עבור הלקוח.
Sima A.
Sima A.
03:47 25 Jul 24
עורך דין מקצועי עם חוש הומור משובח😁
eyal E.
eyal E.
21:32 24 Jul 24
אלעד פשוט אלוף! הוא מכיר את החוקים בצורה יסודית, פשו לסמוך עליו!
בר א.
בר א.
20:56 24 Jul 24
עו״ד אלעד אחד הגדולים בתחום ונשמה טובה עם ראש יצרתי הומוריסטי ריאליסטי אינטליגנטי בצורה חזקה וחבל אחר מהסטנדרט,אני איתך🙏🏼❤️
א. א.
א. א.
18:55 24 Jul 24
מקצועי נחוש ואמיןממליצה על אלעד בחום!
shani K.
shani K.
18:24 24 Jul 24
עורך דין מקצוען, אמין, איכותי!מעביר תוכן והסברים בצורה ברורה ורהוטה
זיו א.
זיו א.
18:21 24 Jul 24
איש אשכולות מקצועי ומיומן. ממליצה בחום.
Rinat E.
Rinat E.
18:17 24 Jul 24
משרד של מקצוענים,שירות מעל ומעבר ללקוחות💪🏾👌🏾
Yechiel M.
Yechiel M.
18:05 24 Jul 24
שירות מקצועי, משרים תחושת ביטחון וסדר מהרגע הראשון.
Ori L.
Ori L.
18:02 24 Jul 24
מקצועי ביותר
תמיר כ.
תמיר כ.
18:02 24 Jul 24
בן אדם מבריק ומקצוען.עורך דין שאפשר לסמוך עליו בעיניים עצומות 👌
Rotem H.
Rotem H.
18:02 24 Jul 24
שירות ברמה המקצועית הגבוהה ביותר.מס 1 בתחום!!!הבחירה בעו״ד אלעד שאול היא חד משמעית הבחירה בניצחון!!!
רחל ק.
רחל ק.
17:38 24 Jul 24
מקצועי אדיב ישר והגון ביותר
lev G.
lev G.
17:34 24 Jul 24
עורך דין חריף, לב ענק והכי חשוב אוהב ישראל.
רותם-בל י.
רותם-בל י.
16:52 24 Jul 24
עורך דין מספר אחת!מקצוען עם ידע נרחב, ממליץ בחום
נתי ח.
נתי ח.
15:25 24 Jul 24
מספר 1 בתחום!!!!!
Moran M.
Moran M.
14:40 24 Jul 24
עו"ד אלעד שאול היקר!מקצוען אמיתי 👌🏻ממדרגה ראשונה 🥇רמה אחת מעל כולם 🏆מומלץ בחום ❤️
רותי כ.
רותי כ.
13:04 24 Jul 24
עורך דין מספר אחת.חריף ומקצוען, ממליצה בחום.
yehudit A.
yehudit A.
12:27 24 Jul 24
אלעד שאול עו"ד בחסד עליון!!תודה על הכלושנפגש בשמחות רק
diana Y.
diana Y.
11:46 24 Jul 24
עורך דין מעולה,עם ניסיון גדול בתחום,הוא לא בא לשחק הוא בא לעבוד והוא רציני,ממליץ
Rangers M.
Rangers M.
11:38 24 Jul 24
עו״ד מהשורה הראשונה! ממליצה בהחלט לכל מי שצריך את תחום ההתמחות שלו ובכלל.תודה על הכל ☺️
Oshrat B.
Oshrat B.
11:36 24 Jul 24
חייבת להמליץ על עו"ד אלעד שאול, עורך דין הכי ומקצועי וחד מחשבה, אמין,ישר,וחריף שיש!תמיד זמין לכל שאלה, ובעיה, מבהיר הכל באופן ברור ומקצועי, אין תהיות או פינות לא סגורות,מענה מהיר בכל שעה ביום, עו"ד אלעד שאול מקנה שקט נפשי לאורך כל הדרך, ממליצה בחום ללא צל של ספק שתיהיו מרוצים!.תודה רבה עו"ד אלעד על עבודת הקודש שלך.
Odelia P.
Odelia P.
11:20 24 Jul 24
עו"ד אלוף!!
תהלה-רעות ב.
תהלה-רעות ב.
11:11 24 Jul 24
מקצוען אמיתי! המלצה חמה
Tomm V.
Tomm V.
11:09 24 Jul 24
התייעצתי עם עו"ד אלעד. התרשמתי מעורך דין ובן אדם ברמות הגבוהות ביותר, נתן את המענה המהיר והמקצועי ביותר שיכלתי לקבל.
Guy S.
Guy S.
11:08 24 Jul 24
יחס מעולה, עורך דין שמפנה את עצמו לטובת הלקוח תמיד.אם אצטרך עורך דיו שוב אחזור תמיד!
אוריאל פ.
אוריאל פ.
10:48 24 Jul 24
עו"ד בין החריפים בארץ. נלחם עם השיניים (והשכל) כדי להוציא אותך מכל צרה!
Tomer A.
Tomer A.
08:09 24 Jul 24
שירות מצויין !שנון, חברותי והכי חשוב - מקצוען !
Marom A.
Marom A.
08:00 24 Jul 24
עו"ד בהחלט מקצועי. יחס מאוד מקצועי. בעל ידע רב
Orit E.
Orit E.
07:36 24 Jul 24
העו"ד מספר 1
הדר ו.
הדר ו.
07:16 24 Jul 24
אלוף העולם בהתגלמותו
Ygal T.
Ygal T.
07:01 24 Jul 24
משרד עו״ד הכי מיקצועי שתכירו. אמין עם שרות ברמה הכי גבוהה שיש!!
Dor M.
Dor M.
06:57 24 Jul 24
תותח!!!
Yinon B.
Yinon B.
06:54 24 Jul 24
אני ממליץ בחום רב על עו"ד אלעד שאול.אדם רב תושייה, חכם מאוד, נבון, ויעיל מאוד מאוד.ממליץ בכל פה
מאור ו.
מאור ו.
06:50 24 Jul 24
אדם מיוחד עם ידע מדהים והמון אכפתיות ורצון לעזור בגובה העיניים.. תצליח תמיד
נטלי ס.
נטלי ס.
06:48 24 Jul 24
העו"ד בתחום הפלילי הכי מקצועי שיש.
אור ל.
אור ל.
06:47 24 Jul 24
משרד איכותי ורציני. בקיאים בחומר החוקתי ברמה גבוהה. אדיבים ושמחים לענות לשאלות. בהחלט משרד שאפשר לסמוך עליו. המשיכו כך! עלו והצליחו!
Eilon H.
Eilon H.
06:45 24 Jul 24
עו"ד ברמה גבוההמתן שירות אישי ואיכותי.
Renana Amiel Ben H.
Renana Amiel Ben H.
06:45 24 Jul 24
שירות מקצועי ביותר ואדיבות רבה,יחסי אנוש מעולים.ממליצה בחום.
תהל ע.
תהל ע.
06:41 24 Jul 24
עו״ד אלוף משכמו ומעלה וכל מילה מיותרת!
Meital D.
Meital D.
06:41 24 Jul 24
איש נדיר וטובנהנה לעקוב אחריו
חזקי ג.
חזקי ג.
06:39 24 Jul 24
ע"וד דין אם לב ונשמה נותן הרבה מעבר לע"וד אין עלייך תודה אלעד שאול
ישי ר.
ישי ר.
06:10 24 Jul 24
אלעד היקר ושות' מקצועיים ביותר בתחום. השירות אדיב, מסביר הכל באופן מפורט ומאפשר ללקוח להבין את התיק ואת ההשלכות של כל צעד שיעשה.מי שכבר נכנס לסיפור שמצריך עו"ד בסמיכות אליו, שיזכור את השם אלעד שאול, וכבר חצי מהבעיה נפתרה.מומלץ בחום.
אוהד כ.
אוהד כ.
05:55 24 Jul 24
עורך דין שאול ממה שלמדתי להכיר ולעקוב עורך דין רציני שחושב מחוץ לקופסא ותמיד דואג ללקוחות שלו ותמיד יעשה הכל בשבילם במסגרת החוק בכל שעה .
דודו ס.
דודו ס.
05:37 24 Jul 24
חד כמו תער, שירות מקצועי, מספר 1 בתחום.
דוד ה.
דוד ה.
05:14 24 Jul 24
עו''ד מהשורה הראשונה, אנושי ומקצוען!מומלץ ביותר
מנדי ב.
מנדי ב.
04:56 24 Jul 24
מקצוען, חד וברור. כל מה שצריך מעו"ד בתחום הזה.מומלץ!
בן פ.
בן פ.
04:53 24 Jul 24
מקצועי ורהוט , שנון ובעל קריזמה שחסרה לכמה מעו״ד שאני מכירה
Shira C.
Shira C.
04:43 24 Jul 24
בכל יום רואים אלפי עורכי דין אבל לא בכל יום רואים עורך דין שתופס את תשומת הלב שלך, שמדבר ממקום כנה ואמיתי, שמשדר רצינות חכמה ומקצועיות, אחד כזה שעושה למקצוע עריכת הדין שם טוב.מבחינתי ככה צריך להיות הסטנדרט של כל עורך דין, קודם כל בנאדם אחרי זה עורך דין ממולח מקצוען. תודה שבאנו.
Gal B.
Gal B.
00:08 24 Jul 24
מספר 1 בתחומו! עו״ד מקצועי, יסודי ואנושי.נותן שירות ברמה גבוהה וקפדנית, ממליצה בחום.
אורלי ג.
אורלי ג.
23:30 23 Jul 24
אם אתם מחפשים עו״ד מבריק, מקצועי, סופר שירותי וכנה אלעד זה האיש!ממליץ בחום.
Zevi P.
Zevi P.
23:14 23 Jul 24
אלוף, קשוב, ומקצועי
לאה מ.
לאה מ.
22:52 23 Jul 24
עורך דין מקצוען שנותן את האמת בפרצוף בלי מסכות.
שמואל ב.
שמואל ב.
22:52 23 Jul 24
עורך דין מס׳ 1!!!!!🏆
rozan A.
rozan A.
22:50 23 Jul 24
נאמן לדרכו, ולטובת עמו. בין העו"ד הבודדים עם עקרונות שלא מתייפיפים.
שרה ש.
שרה ש.
22:41 23 Jul 24
מקצועניות וכנות
ריקי רוזנפלד // א.
ריקי רוזנפלד // א.
22:40 23 Jul 24
עורך דין ענייני שלא מפחד להגיד את האמת גם אם היא כואבת!
ori Z.
ori Z.
22:40 23 Jul 24
משדר ידע רב ומקצועיות
ruchami E.
ruchami E.
22:33 23 Jul 24
אלוף!!
Batsheva B.
Batsheva B.
22:25 23 Jul 24
משרד של מקצוענים
שמעון ב.
שמעון ב.
22:21 23 Jul 24
כריש ללא ספק
מיכל ק.
מיכל ק.
22:00 23 Jul 24
לא צרכתי את שירותיו של אלעד שאול כעו״ד אך התרשמתי מתכונותיו הבולטות שודאי מעידות על בעל המקצוע שהוא. ניכר שמדובר באדם ישר והגון.
Shira B.
Shira B.
21:58 23 Jul 24
אלעד היקר עורך דין הגון וישר,פניתי אליו לצורך ייעוץ וקיבלתי מענה מהיר, חד ומקצועי ביותר.ממליצה בחום רב!
keren S.
keren S.
21:55 23 Jul 24
מקצוען, יסודי ואנושי!
Roni C.
Roni C.
21:53 23 Jul 24
לא תמצאו בן אדם ישר אמין ומקצועי כמו אלעד!שווה כל שקל!
נתן ל.
נתן ל.
21:45 23 Jul 24
js_loader
לשיחת ייעוץ עם עו״ד אלעד שאול, ללא עלות וללא התחייבות, חייגו עכשיו!