עורך דין עבירות אלימות

גם אם אתם האנשים הכי נורמטיביים בעולם, לא מופרך בכלל שתיקלעו לסיטואציה בה תקבלו פתאום זימון לחקירה באזהרה על עבירות אלימות. עורך דין לעבירות אלימות יתן לכם מענה מהיר וייעץ לכם בדיוק מה לעשות ואיך להתנהג. מה זה בכלל עבירות אלימות? מה עושים במקרה שקיבלנו זימון למסור עדות או להיחקר באזהרה? ואיך בוחרים עורך דין שמבין בענייני עבירות אלימות? כל הפרטים כאן

עבירות אלימות – מה זה אומר?

כשמדברים על המושג "עבירות אלימות", צריך להבין שמדובר במנעד רחב של מעשי אלימות, כולן בדרגות חומרה שונות. כלומר, גם עבירת תקיפה סתם, שלא גורמת לכלום, כמו למשל אגרוף לאדם ברחוב, או דחיפה חזקה, נחשבות כעבירות אלימות. וכמובן, גם רצח בכוונה תחילה, או בנסיבות מחמירות, שהיא העבירה החמורה ביותר בחוק העונשין, נחשבת כעבירת אלימות.

 

מכת מדינה

האלימות ברחובות בחברה הישראלית רק מתגברת מדי שנה, ותיקי עבירות האלימות שנפתחים עומדים על ממוצע של 130 אלף תיקים בשנה על עבירות אלימות שונות. צריך לדעת שכ – 20 אלף מתוכן זה עבירות כלפי בת זוג, ויותר מאחד עשר אלף מקרים זה מקרי אלימות נגד קטינים. גם אנשים מאוד נורמטיביים, יכולים למצוא את עצמם נחקרים באזהרה על עבירת אלימות, אפילו אם מדובר בחילופי דברים קשים ודחיפות על רקע מקום חניה.

עורכי דין אלעד שאול ושות׳

ייצוג משפטי מוביל בתחומי המשפט הפלילי!

 

איך בוחנים את מדרג עבירות האלימות? ומה המקור לכך בחוק?

בסוף, כדי לסווג איזו עבירה התרחשה, ואיזה סעיף בחוק העונשין מתאים לה, חשוב מאוד שהמשטרה והפרקליטות, אם מדובר בהגשת כתב אישום חמור, יסווגו את רמת וחומרת האלימות, מידת הכוונה שקדמה למעשה, מטרת האלימות, וכמובן באיזו מידה ומה רמת האלימות והתוקפנות שהופנתה באירוע כלפי המתלונן, או כלפי החשוד השני במקרה של קטטה.


כמה דוגמאות לעבירות אלימות בחוק העונשין

חוק העונשין מפרט מספר התנהגויות שמספיקות כדי להגיש כתב אישום ועולות לכדי הגדרת עבירת אלימות. ההגדרה לאלימות, בה מטפל עורך דין עבירות אלימות, היא "התנהגות כוחנית, פיזית, פסיכולוגית או אחרת, תוך כדי פגיעה או כוונה לפגוע, בעיקר בבני אדם".

הרציונליים, כלומר, הערכים שנפגעים בשל עבירות אלה הם, פגיעה באוטונומיה של האדם על גופו, ובכך הפרת זכותו הבסיסית של הפרט להגנה על גופו, חירותו ושלוות חייו. עורך דין עבירות אלימות ידע להסביר בדיוק, עד כמה ערכים אלה נפגעו, או דווקא לא נפגעו במקרה הזה.

 

סוגי עבירות האלימות

  • תקיפה סתם – סעיף 379 לחוק העונשין, "התוקף שלא כדין את חברו, דינו – מאסר שנתיים, והוא אם לא נקבע בחוק זה עונש אחר לעבירה זו מחמת נסיבותיה"  . מדובר בעצם בתקיפה "רגילה", דחיפה או מכה שמתרחשת ברחוב, ואינה בנסיבות חמורות במיוחד.
  • תקיפה הגורמת חבלה ממשית – סעיף 380 לחוק, קצת מחמיר ביחס לסעיף שקדם לו, "התוקף חברו וגורם לו בכך חבלה של ממש, דינו – מאסר שלוש שנים".
  • תקיפת עובד ציבור – סעיף 382א לחוק העונשין, מפרט את עבירת תקיפת עובד הציבור, שהעונש עליה חמור יותר משום שמדובר במישהו שאמור לספק שירות לציבור, "התוקף עובד הציבור או מי שממלא חובה או תפקיד המוטלים עליו על פי דין או מי שנותן שירות לציבור מטעם גוף המספק שירות לציבור, והתקיפה קשורה למילוי חובתו או תפקידו של הנתקף, דינו – מאסר שלוש שנים. החוק מפרט בסעיפים קטנים לאחר מכן, מקרים בהם העונש עומד על 5 שנים, וזאת בנסיבות חמורות יותר.
  • תקיפת שוטר – עבירות תקיפת שוטרים, גם הן במדרג שונה אחת מהשניה, החל מהעבירה הבסיסית, סעיף 273 לחוק, תקיפת שוטר, "התוקף שוטר והתקיפה קשורה למילוי תפקידו כחוק או אדם אחר העוזר לשוטר כשהשוטר ממלא תפקידו כחוק, דינו – מאסר עד שלוש שנים ולא פחות מחודש ימים". ועד תקיפה בנסיבות מחמירות, סעיף 274, שמעלה את העונש למקסימום חמש שנים, בנסיבות מחמירות יותר ואם היה רכיב של כוונה. ישנה גם עבירה של "הפרעה לשוטר", כשמדובר על תקיפה בנסיבות קלות יותר.
  • חבלה ופציעה בנסיבות מחמירות – עבירות החבלה בנסיבות ובכוונה מחמירה מופיעות החל מסעיף 329 לחוק העונשין, והעונש עליהם כבר חמור יותר ועומד על עשרים שנה. כמובן שמדובר על פציעה עם סכין, עם חומר נפץ או עם נוזל כימי כלשהו, וכשיש כוונה להטיל באדם נכות, מום, או פציה חמורה.
  • שוד – גניבה תוך כדי אלימות, (ושוד בנסיבות מחמירות) סעיפים 402 ו 403 לחוק העונשין מפרטים את עבירת השוד, "הגונב דבר, ובשעת מעשה או בתכוף לפניו או לאחריו מבצע או מאיים לבצע מעשה אלימות באדם או בנכס כדי להשיג את הדבר הנגנב או לעכבו אצלו או כדי למנוע התנגדות לגניבת הדבר או להתגבר עליה, הרי זה שוד, ודינו של השודד – מאסר ארבע-עשרה שנים". גם במקרה הזה, בנסיבות מחמירות, למשל אם היה חמוש בנשק, דינו כבר – עשרים שנה.
  • עבירות ההמתה – החל משנת 2019, עבירות ההמתה עברו למדרג אחר, סעיף 300 לחוק העונשין מדבר על רצח באדישות ודינו מאסר עולם, סעיף 301 א מדבר על רצח בנסיבות מחמירות, ודינו מאסר עולם – חובה. החוק מפרט מה הם נסיבות מחמירות. סעיף 301 ב מדבר על המתה באחריות מופחתת, ודין הנאשם חמש עשרה שנים. סעיף 301 ג, "המתה בקלות דעת" – דינו 12 שנה.

 

עורך דין עבירות אלימות

במקרה שאתם חשודים באחת מהעבירות הללו, עורך דין פלילי ייתן לכם ייעוץ ראשוני. החל משלב החקירה, האם עליכם לשתוק, או לחילופין, אולי עדיף לכם דווקא לספק גרסה שתצייר אתכם באור חיובי מההתחלה. עורך הדין יבין מה מצב הראיות כנגדכם, וזאת לצורך משא ומתן על הסדר, אם ישנה הצעה כזאת על הפרק. בנוסף, הוא יסייע לכם גם בפן האישי, בהדרכה איך להתנהל בשנים בהן מתנהל ההליך המשפטי.

5 מתוך 5 - (2 הצבעות)
זקוקים לייעוץ אישי בנושא עורך דין עבירות אלימות?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה:
תרצו לחזור לנקודה מסוימת בכתבה?
כותב המאמר
עורך דין אלעד שאול
עורך דין אלעד שאול
שותף מייסד במשרד. מעורכי הדין הפליליים המובילים בישראל, יוצא פרקליטות מחוז תל-אביב ובוגר האוניברסיטה העברית בירושלים. נחשב לאחד המומחים הבולטים בתחומי עבירות מחשב, סייבר, מרמה והונאה ועבירות צווארון לבן. מוסמך מטעם גופי ממשל בארץ, באירופה ובארה"ב לניהול סיכוני סייבר, הגנת הפרטיות וניהול משברים.

עו"ד אלעד שאול בפייסבוק • עו"ד אלעד שאול ביוטיוב • מייל אישי [email protected]

שאלות ותשובות
אתם צריכים שעורך הדין שלכם יהיה אדם שאתם סומכים עליו, אדם אמין ונגיש, שישקף לכם את מצבכם בצורה כנה ואמתית. הדרך הכי טובה להגיע לאדם כזה היא דרך המלצות של חברים ובני משפחה. כמעט כל אחד מאתנו מכיר עורך דין לענייני עבירות אלימות.
מלבד האמינות והאפשרות לבטוח בעורך הדין, צריך שהוא יהיה מקצועי ובעל ניסיון בתחום. ישנם עורכי דין רבים, אבל לא כל אחד מהם יודע לייצג ולייעץ בעבירות אלימות. בחרו אחד שמבין בתחום.
הדבר הראשון הוא לדעת את זכויותיך. אחת מהזכויות שעומדת לך היא זכות ההיוועצות בעורך דין. בקש מהחוקרים לממש זכות זו, תתקשר לעורך דין מומלץ, שיתן לך ייעוץ ראשוני, ואף יגיע לתחנת המשטרה במידת הצורך.
כדי להרשיע חשוד בעבירות אלימות, יצטרך בית המשפט להשתכנע מעבר לספק סביר, כי אכן הוא זה שביצע את העבירה וכי התכוון לבצע עבירה זו, ככל שמואשם בהוראת חוק שדורשת כוונה. לסיכום, עורך דין לענייני עבירות אלימות, שידע לעשות את מלאכתו, יהיה יסודי ומעמיק, יוכל לגרום לכך שתזוכו, או תקבלו את הסדר הטיעון שמגיע לכם, ולכן מומלץ מאוד להשקיע הרבה מחשבה בבחירה בו. ליצירת קשר לחצו כאן.
עורך דין אלעד שאול רקע שקוף
זקוקים לייעוץ?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה
הנושא דחוף? חייגו 24 שעות ביממה
לשיחת ייעוץ עם עו״ד אלעד שאול, ללא עלות וללא התחייבות, חייגו עכשיו!
מאמרים נוספים בתחום
ספק סביר

הכלל הבסיסי של המשפט הפלילי הוא שאדם נחשב חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו. על פי עקרונות המשפט הפלילי הנטל להוכיח את אשמת הנאשם רובץ לפתחה של המאשימה, היא

קרא עוד
ראיות פורנזיות

דיני הראיות במשפט מהוות חלק מסדרי הדין, כאשר לצורך הוכחת המעשה הפלילי יש צורך בהצגת ראיות.  צריך להבחין בין ראיות ישירות (למשל עדויות) שיוצרות קשר ישיר למעשה הפשע, לבין  ראיות

קרא עוד
ESE.CO.IL ונדליזם
ונדליזם

תופעות של ונדלים במחוזותינו הינם שכיחים ומוכרים. אנו נתקלים חדשות לבקרים במקרים של ונדליזם שבא לביטוי בהשחתת רכוש ציבורי או פרטי ללא סיבה הגיונית ולצורך ההנאה מפעולת ההרס בלבד. מקורה

קרא עוד
תלונות שווא על איומים
תלונות שווא על איומים

לתלונות שווא על איומים יכולות להיות השלכות קשות למדי, לא רק על אלו שהוגשה נגדם תלונת השווא אלא גם על יחסי האמון בין האזרחים ובין רשויות אכיפת החוק. כדי למנוע

קרא עוד
עורך דין אלעד שאול רקע שקוף
זקוקים לייעוץ?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה
הנושא דחוף? חייגו 24 שעות ביממה