כתב אישום

כתב אישום מוגש על ידי מדינת ישראל נגד נאשם בהליך פלילי, על בסיסו ינוהל הליך פלילי בבית המשפט בסופו יוחלט אם להרשיע או לזכות את הנאשם. איך להתמודד עם כתב אישום פלילי, מה ההשלכות שלו והאם ניתן לבטל כתב אישום? עו"ד אלעד שאול מסביר:

מה זה כתב אישום?

הנחיות פרקליט המדינה מגדירות מה זה כתב אישום:

"כתב האישום הוא כתב הטענות הפותח את ההליך הפלילי והקובע את מסגרתו"

כתב האישום מוגש לבית המשפט על ידי תובע פלילי מטעם מדינת ישראל נגד חשוד שנחקר במשטרה. מרגע הגשת כתב האישום הופך החשוד ל"נאשם" בהליך פלילי על כל המשתמע מכך. להגיש כתב אישום הוא החלק הראשון בתהליך המשפט הפלילי.

בעת הגשת כתב אישום מובא בפני בית המשפט והנאשם את הנתונים הבאים:

  1. עובדות – פירוט העובדות המהוות עבירה פלילית.
  2. הוראות חיקוק – הסעיף בחוק בו מואשם הנאשם.
  3. עדים – עדי תביעה שצפויים להעיד במשפט.

 

כתב אישום מנוסח על ידי תובע משטרתי, פרקליט מהפרקליטות או תובע אחר בעל ייפוי כוח מהיועץ המשפטי לממשלה.

 

אילו פרטים מצויים בכתב האישום?

כפי שהגדרנו כתב אישום הוא כתב הטענות ולפי סעיף 85 לחוק סדר הדין הפלילי קובע פרטים שחייבים להיכלל בכתב אישום פלילי.

לנוחיותכם נצרף טבלה מסכמת של כל הפרטים שחייבים להיכלל בכתב אישום:

 

הפרטים שחייב לכלול בכתב אישום הערות דוגמה
שם בית המשפט בבית משפט השלום מוגשים כתבי אישום על עבירות שעונשן עד 7 שנים. בבית משפט המחוזי דנים בעבירות שמעל 7 שנות מאסר. "בבית משפט השלום בתל-אביב"
מספר ההליך אותיות – מתחיל באותיות ת"פ (תיק פלילי) או תפ"ח (תיק פשע חמור).

ספרות – התיק מקבל מספר בהתאם לתאריך הגשת כתב האישום כך שאם התיק הוגש בינואר 2022 הוא יקבל מספר רנדומלי ובסופו 01-2022.

"ת"פ 12345-01-22"
שמות הצדדים שמה של הרשות התובעת יופיע ראשון ולאחר מכן שמו של הנאשם, כפי שמופיע במאגרי משטרת ישראל. מדינת ישראל נגד ישראל ישראלי
פרטי התקשרות עם הצדדים כדי שניתן יהיה ליצור קשר עם הצדדים, כתב האישום כולל את פרטי ההתקשרות עם רשות התביעה ועם הנאשם. המאשימה: מדינת ישראל באמצעות פרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי), רחוב הנרייטה סולד 1, תל-אביב.

הנאשם: ישראל ישראלי, באמצעות משרד עורכי דין אלעד שאול ושות', רחוב ברקוביץ' 4, תל-אביב.

העובדות שמהוות עבירה המאשימה חייבת לפרט את העובדות שמהוות עבירה פלילית, לרבות תאריך ביצוע העבירה, מקום הביצוע, ההתנהגות שמהווה עבירה פלילית וכדומה. "בתאריך 1.1.2022 תקף הנאשם, שלא כדין, את המתלונן בכך שדחף אותו בחוזקה באמצעות ידיו. המתלונן נפל ונחבל וכתוצאה מהתקיפה נגרמו לו חבלות בדמות המטומה בכתף ושריטות בכפות ידיו."
סעיפי החיקוק המאשימה צריכה לציין את הוראת החיקוק הספציפית שלטענתה הנאשם אשם בה. סעיף 380 לחוק העונשין – תקיפה הגורמת חבלה ממש.
עדי התביעה שמותיהם של עדי התביעה שעתידים להעיד מטעם המאשימה. שוטרי סיור, חוקרי משטרה, אנשי מז"פ, עדי ראייה, מעורבים נוספים, רופאים, מומחים ועוד.

 

דוגמה לפרטים הטכניים בהגשת כתבי אישום

בתמונה הבאה נציג את חלקו העליון של כתב האישום אמיתי שהוגש נגד נאשם וכולל את שם בית המשפט, מספר ההליך, שם וכתובת הפרקליטות ושמו וכתובתו של הנאשם:

דוגמה מפורטת לכתב אישום - חלק טכני

 

להגיש כתב אישום – דוגמה לעובדות כתב אישום

בתמונה הבאה תוכלו לראות נוסח של כתב אישום אמיתי שהוגש לבית המשפט בעבירה של היזק לרכוש, תקיפה סתם ותקיפת בן זוג הגורמת חבלה של ממש, ניתן לראות כיצד התובע שניסח את כתב האישום תיאר לפרטי פרטים את מעשי הנאשמת, הנזקים שגרמה לרכוש ואת החבלות שנגרמו למתלונן:

דוגמה מפורטת לכתב אישום - חלק העובדות

 

על פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה כתב האישום צריך להיות מנומק ולהציק בפני בית המשפט את התמונה המלאה ביחס לאישום, כעורכי דין יוצאי הפרקליטות אנו יודעים לנתח ולהבין את חומרת המקרה בעיני התובע שניסח את האישום. לפעמים מספיק לעיין בכתב האישום כדי למצוא רמזים למחדלי חקירה וחוסרים בראיות מצד המשטרה.

 

להגיש כתב אישום – דוגמה לסעיפי החיקוק ורשימת עדי תביעה

בתמונה הבאה ובהמשך לעובדות שהצגנו קודם לכן, תוכלו לראות שהנאשמת הואשמה בחלק "הוראות החיקוק" בעבירות של היזק לרכוש במזיד, תקיפה סתם ותקיפה חבלנית של בן זוג. לאחר מכן תופיע רשימת עדי התביעה שיעידו מטעם המשטרה, העד הראשון והשני הם המתלוננים, שאר העדים הם שוטרים שהגיעו לזירה וחקרו את המעורבים.

דוגמה מפורטת לכתב אישום - עדי תביעה וסעיפי חיקוק

 

הודעת התובע בכתב האישום על כוונתו לבקש מאסר בפועל

בסוף כתב האישום מופיעה לעיתים הצהרת התובע לפיה קיימת אפשרות שככל שהנאשם יורשע תבקש התביעה להטיל עליו עונש מאסר בפועל. קיבלת כתב אישום בדואר? עבור לדף האחרון ובדוק האם מופיעה הודעה בנוסח הבא:

הודעה על כוונה לבקש מאסר

 

המשמעות היא שהפרקליטות או התביעה המשטרתית מתכוונות לבקש לגזור עלייך מאסר בפועל אם תורשע בכתב האישום. רוצה לדעת עוד על המשמעויות והדרכים להתמודד? פנה אלינו לקבלת ייעוץ בכל עת.

 

מידע ראשוני והנחיות לנאשם בעת הגשה של כתב האישום

מאות תיקים פליליים נפתחים מדי יום בבתי המשפט השונים ברחבי המדינה. נתונים רשמיים מעידים על כך שחלק גדול משלל כתבי האישום הוגשו דווקא נגד אנשים נורמטיביים שהסתבכו עם החוק לראשונה. ראשית, אנו ממליצים לפנות לעורך דין פלילי מומחה ולהתייעץ לפני החקירה במשטרה. שנית, ההמלצה תקפה גם לאחר סיום החקירה ועד לשלב השימוע טרם העמדה לדין.

גם לאחר הגשת כתב אישום, במידה ואינכם מיוצגים – פנו בהקדם לעורך דין פלילי לשם ייצוג בפני בית המשפט.

במשרד עורכי הדין הפלילי אלעד שאול ושות', עורכי דין יוצאי רשויות התביעה ובניהן:

  1. התביעה המשטרתית.
  2. פרקליטות מחוז תל-אביב (פלילי).
  3. פרקליטות מחוז המרכז (פלילי).
  4. המחלקה המשפטית ברשות המסים.
  5. מחלקת התביעה הפלילית בעיריית ירושלים.

 

בכובענו כתובעים מטעם מדינת ישראל ניסחנו והגשנו כתבי אישום נגד נאשמים בהליכים פליליים וכיום, אנו מגנים על חשודים ונאשמים באמצעות הכלים שרכשנו בזמן עבודתנו במערכת התביעה של מדינת ישראל.

 

קיבלתי כתב אישום מה לעשות?

להגשת כתב אישום נגד אדם יש משמעויות מרחיקות לכת. לאחר הגשת כתב האישום הוא מפסיק להיות "חשוד" והופך להיות "נאשם". נאשם הוא אדם שנחקר במשטרה, תובע עיין בתיק החקירה וסבר שישנן ראיות מספיקות להרשעתו של הנאשם והוא מועמד לדין בשל כך. מדינת ישראל כבר לא מצביעה על האדם כחשוד אלא טוענת שביצע את העבירה ושיש די ראיות לכך.

יחד עם כתב האישום תקבלו "הזמנה לנאשם" בה נכללים הפרטים הבאים:

  • פרטי השופט שידון בתיק.
  • תאריך ושעת הדיון.
  • כתובת בית המשפט.

 

הנה דוגמה להזמנה שנשלחת לנאשם:

הזמנה לנאשם להתייצב לדיון

אחת הטעויות הקריטיות בהליך הפלילי היא הגעה לבית המשפט ללא ייצוג משפטי איכותי. יחד עם ההזמנה לנאשם מצורפת לרוב "הודעה לנאשם בדבר האפשרות לניהול דיון מקדמי בהתאם לסעיף 143א לחוק". מה הכוונה?

במסגרת דיון מקדמי בית המשפט רשאי:

  1. לדרוש מכם להשיב לאישום.
  2. לשאול אתכם שאלות לפי שיקול דעת השופט.
  3. לנסות לסיים את התיק עוד בדיון הראשון (בדרך של הסדר טיעון).

 

כל מה שתאמרו בבית המשפט יתועד בפרוטוקול הדיון ויכול לפגוע בכם בהמשך. אני ממליץ בחום שלא להגיע לדיון לבד! אתם מוזמנים להשאיר פרטים או ליצור קשר טלפוני.

עורכי דין אלעד שאול ושות׳

ייצוג משפטי מוביל בתחומי המשפט הפלילי!

 

הליכים שאחרי הגשת כתב אישום

1. הקראת כתב האישום בבית המשפט

הדיון הראשון בהליך הפלילי נקרא "הקראה" במסגרתו בית המשפט יקריא לנאשם את כתב האישום. בית המשפט יוודא שהנאשם מבין את תוכן האישום ויבקש ממנו להשיב לאשמה. תשובתו של הנאשם לאישום היא אחד האירועים המרכזיים והחשובים בהליך ויש להיזהר מאוד בביצועו. אם הגעתם לדיון ללא ייצוג אני ממליץ חד משמעית לבקש דחיית על מנת שתוכלו לפנות לעורך דין פלילי פרטי מטעמכם ולהתכונן להמשך ההליך המשפטי.

 

2. תשובת הנאשם לאישום

לאחר הקראת כתב האישום לנאשם הוא נדרש להשיב על כתב האישום. התשובות המרכזיות של כתב האישום הן:

 

להודות באשמה

ניתן להודות באשמה כולה או חלקה. אם תודו באשמה בית המשפט ירשיע אתכם בביצוע עבירה פלילית ויישאר לכם רישום פלילי. לאחר שתודו באשמה המשפט יעבור לשלב הטלת העונש, על מנת להחליט מה העונש הראוי להטיל עליכם, בית המשפט יאפשר לצדדים לטעון לעונש בדיון המכונה "טיעונים לעונש" שבסופו יינתן גזר דין ותגלו מה העונש שבית המשפט גזר עליכם.

בין האפשרויות: הרשעה פלילית, מאסר בפועל, מאסר על תנאי, קנס, פיצוי, עבודות שירות, שעות לתועלת הציבור ועוד.

 

לכפור באשמה

כפירה באשמה מעבירה את התיק לשמיעת הוכחות. בית המשפט ייקבע מועד לדיון הוכחות אליו יזומנו עדי התביעה ועדי ההגנה והצדדים "ילחמו זה בזה". התביעה תילחם להרשיע אתכם ולהטיל עליכם עונש ואילו עורך דין פלילי יילחם על זיכוי הנאשם מכתב האישום. לסיכום, שלב המענה לאישום הוא קריטי ויש לשקול בקפדנות את המענה. ככלל אני לא ממהר להשיב לאישום בתיקים בהם אני מייצג את לקוחותיי.

יש מספר פעולות שחייב לבצע לפני מענה לאישום – העתקת חומר ראיות, העלאת טענות מקדמיות שיכולות להוביל לביטול כתב האישום וכן ניהול משא ומתן עם הפרקליטות – הן חלק מאותן פעולות.

 

3. להגיש כתב אישום – קבלת חומר הראיות ולימודו

ראשית אני פועל להעתיק את חומר החקירה שבידי התובע, לומד את חומר הראיות בכתב האישום ומוודא שלא חסר דבר. לפעמים שלב קבלת חומר הראיות אורך זמן מכיוון שהמשטרה לא מעוניינת להעביר לנאשם את כל החומר ולכן, אני מגיש לעיתים קרובות בקשה לבית המשפט שיחייב את המשטרה להעביר את מלוא החומר, בקשה המכונה "בקשה לפי סעיף 74 לחוק סדר הדין הפלילי".

שנית אני וצוות עורכי הדין במשרד מאתרים כשלים בחומר הראיות, הפרת זכויות החשוד וטענות הגנה לזכותו. חלק מהכשלים והפרת הזכויות על ידי המשטרה הם:

  • פגיעה בזכות להתייעץ עם עורך דין.
  • אי הקראת זכויות לחשוד.
  • ביצוע חיפוש ללא עדים.
  • חדירה לחומר מחשב ללא צו.
  • הגשת כתב האישום באיחור ובניגוד להנחיות היועץ המשפטי לממשלה.
  • ועוד.

 

ללא איתור כשלים מהותיים הנאשם יורשע בפלילים וייגזר עליו עונש, לכן מומלץ לנהל הגנה משפטית בהליך פלילי באמצעות סנגור מנוסה שיפעל לקבלת מלוא חומר הראיות.

 

4. משא ומתן מול התביעה

לאחר לימוד חומר הראיות אנו מתאמים מועד לפגישת משא ומתן עם התובע שהגיש את כתב האישום, במעמד זה אנו מציגים בפניו את מחדלי החקירה והכשלים הראייתיים בתיק. עוד נציג בפני התובע פסיקות מבתי משפט המסייעות לנאשם ותומכות בטענותיו וכן נפנה לנהלים פנימיים של המשטרה והפרקליטות שלא מולאו כראוי. לבסוף, נציג מסמכים ונתונים אישיים לגבי הנאשם שתומכים בטענותינו.

בסיום הליך המו"מ נבקש לסיים את ההליך הפלילי באחד מאלו:

  • ביטול כתב האישום
  • הטיית ההליך לסגירה בהסדר מותנה
  • תיקון כתב האישום
  • חתימה על הסדר טיעון

 

שלב המו"מ בין הצדדים הוא קריטי – נתונים רשמיים מלמדים שרוב התיקים הפליליים בישראל נסגרים בהסדרי טיעון. מניסיוני כיוצא פרקליטות תל-אביב אני יודע שיש הזדמנות אחת לפגישת משא ומתן איכותית. לאחר הפגישה הראשונה מגבשת המאשימה עמדה עונשית וקשה מאוד לסגת ממנה או לשנות אותה.

יחד עם זאת, גם אם עו"ד שייצג אתכם מטעם הסנגוריה הציבורית או עו"ד פרטי, שקיבל הצעה עונשית לא טובה – אנו יכולים להיכנס בנעליו ולבחון מחדש את חומר הראיות. אם נצליח להעלות טיעונים חדשים נוכל לקבל הצעה טובה יותר.

 

4. טענות מקדמיות

אם התביעה לא הסכימה לביטול כתב האישום או שלא הוצע לכם הסדר המקובל עליכם, ניתן לטעון טענות מקדמיות. את מרבית הטענות המקדמיות יש לטעון לפני מענה לאישום ולא לאחריו.

חלק מהטענות הן:

  • חוסר סמכות מקומית או עניינית.
  • פגם או פסול בכתב האישום.
  • טענת התיישנות.
  • ביטול כתב אישום בשל הגנה מן הצדק.

 

עוד ניתן לפנות ליועץ המשפטי לממשלה ולבקש עיכוב ההליך הפלילי. ניתן לפנות אלינו בכל עת לייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות או לפנות להמשך קריאה במאמר "מה קורה אחרי הגשת כתב אישום?".

 

תיקון כתב אישום וביטולו

תובע שהגיש כתב אישום רשאי לחזור בו בכל שלב בהליך המשפטי כל עוד לא הורשע הנאשם. כדי לשכנע תובע לבטל את כתב האישום יש לנהל הליך משא ומתן אפקטיבי ולהציג בפניו כשלים וטיעונים משכנעים. אפשרות נוספת היא ניהול הליך הוכחות וחקירת עדים כך שהתביעה "תבין לבד" שהתיק שלה קורס.

לא אחת ניהלנו הליכי הוכחות שרק במהלכם, לאחר שהתובע ובית המשפט שמעו את עדי התביעה מתבלבלים על הדוכן ומגמגמים בזמן שחקרנו אותם – הוחלט על ביטול כתב האישום וזיכוי הנאשם.

אם סוגיית ביטול האישום מעניינת אתכם אני ממליץ בחום לקרוא מאמר מקיף שכתבתי לעניין "ביטול כתב אישום". תיקון כתב האישום אפשרי אף הוא בכל שלב לפי שיקול דעת התובע, אולם אם כתב האישום כבר הוקרא לנאשם על התובע לקבל אישור מבית המשפט.

 

ההשלכות של הגשת כתב אישום והעמדה לדין פלילי

קודם כל, חירות הנאשם עומדת על כף המאזניים ונמצאת בסכנה ממשית. מעבר לכך עם הגשת האישום ניתן לפרסם את שם הנאשם ואת עובדות כתב האישום. פרסום שם הנאשם לצד פרטי המעשים הפליליים המיוחסים לו גורמת נזק בלתי הפיך לשמו הטוב, לקשריו המשפחתיים וליכולתו לחזור לשגרה. פרסום כתב האישום מצמיד לנאשם סטיגמה ותווית עבריינית שתלווה אותו שנים ארוכות גם אם לבסוף יזוכה או יבוטל כתב האישום.

השלכה נוספת היא מתן האפשרות למדינה לדרוש הגבלות שונות על הנאשם כגון:

  • החרמת רכוש.
  • חילוטים.
  • מעצר עד תום ההליכים.
  • מעצר בית בתנאים מגבילים.
  • פיקוח אלקטרוני (איזוק אלקטרוני).
  • צו פיקוח מעצרים (קצינת מבחן).
  • עיכוב יציאה מהארץ והפקדת דרכון.

 

כעורכי דין יוצאי התביעה של מדינת ישראל, אנו בעלי ידע וניסיון בהתמודדות עם הליכי מעצר: מעצר ימים, עד תום ההליכים, מעצר בית ושינוי תנאי מעצר. לקריאה נוספת בדבר השלכות הליכי מעצר ניתן לעבור למאמר "עורך דין מעצרים".

 

מומלץ למנוע הגשת כתב אישום ולא להתמודד אחרי הגשתו

מרגע הגשת האישום עובר "הכדור" למגרש של המדינה והנאשם נאלץ להתגונן מפניה בהליך פלילי דורסני. כמי שעבד בפרקליטות אני יודע היטב: קשה יותר לשכנע את המדינה "לרדת מהעץ" – מומלץ יותר לשכנע אותה לא "לטפס על העץ" מלכתחילה! לכן חשוב להתייעץ עם עו"ד פלילי עוד בשלב החקירה במשטרה ולפני שמסרתם גרסה לחוקר. גם בשלב מאוחר יותר עורך הדין יסייע בייעוץ נכון וינתב את התיק למקום בו הפגיעה בכם קטנה ככל האפשר.

אחד השלבים בו אני ממליץ לפעול במרץ הוא דווקא מחקירת המשטרה ועד העברת התיק לפרקליטות או לתביעה המשטרתית, בשלב זה אנו מנהלים משא ומתן עם קצין החקירות או התובע הפלילי ומבקשים לסגור את התיק בעניינכם. במקרים אחרים וסבוכים יותר אנו מבקשים לנצל את זכותכם לשימוע לפי הגשת כתב אישום – במסגרת הליך השימוע ניתן לשכנע את התביעה שלא להעמיד את החשוד לדין.

כל פעולה שיכולה להפחית סיכוי להגשת האישום מבורכת וחייבת להינקט מיד ובהקדם האפשרי. אל תוותרו על זכויותיכם. אנו מזמינים אתכם ליצור עמנו קשר בכל אחד משלבי ההליך הפלילי ולקבל ייעוץ ראשוני. משרד אלעד שאול ושות' מדורג על ידי חברות הדורג Bdi ודן אנד ברדסטריט בין המובילים בישראל.

הגשת כתב אישום - כתב אישום

5 מתוך 5 - (23 הצבעות)
זקוקים לייעוץ אישי בנושא כתב אישום?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה:
תרצו לחזור לנקודה מסוימת בכתבה?
כותב המאמר
עורך דין אלעד שאול
עורך דין אלעד שאול
שותף מייסד במשרד. מעורכי הדין הפליליים המובילים בישראל, יוצא פרקליטות מחוז תל-אביב ובוגר האוניברסיטה העברית בירושלים. נחשב לאחד המומחים הבולטים בתחומי עבירות מחשב, סייבר, מרמה והונאה ועבירות צווארון לבן. מוסמך מטעם גופי ממשל בארץ, באירופה ובארה"ב לניהול סיכוני סייבר, הגנת הפרטיות וניהול משברים.

עו"ד אלעד שאול בפייסבוק • עו"ד אלעד שאול ביוטיוב • מייל אישי [email protected]

שאלות ותשובות
אחרי הגשת כתב אישום יקבל הנאשם עותק מכתב האישום לצד "הזמנה לנאשם" להתייצב בבית המשפט לדיון הקראה. לאחר הגשת כתב אישום רשאי הנאשם להעתיק את מלוא חומר הראיות שמצוי בידי המשטרה, לעיין בו ולהתכונן להליך המשפטי. מידע נוסף במאמר המלא.
במקרים מסוימים כן ניתן לבטל את כתב האישום. יש תיקים שצריכים להיסגר בהליך של "הסדר מותנה" או שאין בהם מספיק ראיות. כדי לגרום לביטול כתב אישום עלינו לבחון את חומר הראיות ואת הנסיבות האישיות שלכם.
כתב אישום הוא מסמך משפטי שמוגש לבית משפט פלילי על ידי מדינת ישראל נגד נאשם בהליך פלילי, על בסיסו ינוהל הליך פלילי בבית המשפט בסופו יוחלט אם להרשיע או לזכות את הנאשם. פרטים נוספים במאמר המפורט והמקיף בישראל.
לפני הגשת כתב אישום בעבירות מסוג "פשע" הפרקליטות מחויבת לערוך לנאשם שימוע. לפרטים נוספים לחצו לקריאת המאמר.
עורך דין אלעד שאול רקע שקוף
זקוקים לייעוץ?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה
הנושא דחוף? חייגו 24 שעות ביממה
לשיחת ייעוץ עם עו״ד אלעד שאול, ללא עלות וללא התחייבות, חייגו עכשיו!
מאמרים נוספים בתחום
ספק סביר

הכלל הבסיסי של המשפט הפלילי הוא שאדם נחשב חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו. על פי עקרונות המשפט הפלילי הנטל להוכיח את אשמת הנאשם רובץ לפתחה של המאשימה, היא

קרא עוד
ראיות פורנזיות

דיני הראיות במשפט מהוות חלק מסדרי הדין, כאשר לצורך הוכחת המעשה הפלילי יש צורך בהצגת ראיות.  צריך להבחין בין ראיות ישירות (למשל עדויות) שיוצרות קשר ישיר למעשה הפשע, לבין  ראיות

קרא עוד
ESE.CO.IL ונדליזם
ונדליזם

תופעות של ונדלים במחוזותינו הינם שכיחים ומוכרים. אנו נתקלים חדשות לבקרים במקרים של ונדליזם שבא לביטוי בהשחתת רכוש ציבורי או פרטי ללא סיבה הגיונית ולצורך ההנאה מפעולת ההרס בלבד. מקורה

קרא עוד
תלונות שווא על איומים
תלונות שווא על איומים

לתלונות שווא על איומים יכולות להיות השלכות קשות למדי, לא רק על אלו שהוגשה נגדם תלונת השווא אלא גם על יחסי האמון בין האזרחים ובין רשויות אכיפת החוק. כדי למנוע

קרא עוד
עורך דין אלעד שאול רקע שקוף
זקוקים לייעוץ?
השאירו פרטים ונשוב אליכם במהרה
הנושא דחוף? חייגו 24 שעות ביממה