סעיף 415 לחוק העונשין
עבירת קבלת דבר במרמה לפי סעיף 415 לחוק העונשין מייחסת לנאשם קבלת דבר מוחשי באמצעות מעשה מרמה. ניתן להעמיד אדם לדין בגין קבלת דבר במרמה "סתם" ובגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות כאשר השוני המהותי ביותר בין הסעיפים הוא לעניין העונש.
אם זומנת לחקירה במשטרה בגין קבלת דבר במרמה, או הוגש נגדך כתב אישום המייחס לך קבלת דבר במרמה, זיוף או שימוש במסמך מזויף, עורכי הדין אלעד שאול וצוות המשרד יכולים לסייע לך (טלפון 03-7775555)! משרדנו מנוסה בייצוג חשודים ונאשמים בעבירות מרמה מורכבות בבתי המשפט השונים ברחבי הארץ.
מה העונש על קבלת דבר במרמה?
העונש על קבלת דבר במרמה מעוגן בסעיף 415 לחוק העונשין ומחולק ל-2 סוגי עבירות ו-2 עונשים:
"המקבל דבר במרמה, דינו – מאסר שלוש שנים, ואם נעברה העבירה בנסיבות מחמירות, דינו – מאסר חמש שנים." בסעיף 415 רישא לחוק העונשין נקבע העונש בגין קבלת דבר במרמה והוא עד 3 שנות מאסר, עבירה מסוג "עוון". בעוד שהסיפא של סעיף 415 קובעת עונש מקסימלי של עד 5 שנות מאסר בגין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות שהיא עבירה מסוג "פשע".
ההבדל בין עבירת המרמה הרגילה לבין קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, הוא הבדל עצום! בעבירת קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות נוטים בתי המשפט לגזור עונשי מאסר בפועל לתקופות משתנות. עם זאת, ישנה חשיבות לנסיבות המקרה, נסיבותיו של הנאשם, מצבו המשפחתי, עברו הפלילי, תרומתו לחברה ונסיבות נוספות. כל אלו, עשויים לסייע בהפחתת העונש ומזעור הנזק שעשוי להגרם מההליך הפלילי.
בכל מקרה של חקירה, חשד או אישום בעבירת מרמה – מומלץ לפנות בהקדם האפשרי לייעוץ ולייצוג של עורך דין פלילי מומחה בעבירות מרמה.
מהי מרמה?
סעיף 414 לחוק העונשין מגדיר "מרמה":
"טענת עובדה בעניין שבעבר, בהווה או בעתיד, הנטענת בכתב, בעל פה או בהתנהגות, ואשר הטוען אותה יודע שאינה אמת או שאינו מאמין שהיא אמת". הגדרת המרמה על פי החוק היא רחבה ביותר וכוללת בתוכה כל טענה, בכל זמן, שהטוען אותה לא מאמין שהיא אמת.
חוק העונשין מגדיר גם את המונח "לרמות": "להביא אדם במרמה לידי מעשה או מחדל", זאת אומרת, כל מרמה אשר הובילה אדם לעשות מעשה או להימנע מעשיית מעשה מסוים היא אקט מרמה על פי חוק העונשין ובצידה סנקציה פלילית.
לאור ההגדרה הרחבה של עבירת המרמה, בתי המשפט מוצפים בתיקי קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות ובנסיבות "סתם". אולם אין הדבר אומר שבתי המשפט מקלים ראש עם תיקי מרמה, ההיפך הוא הנכון. עבירות המרמה הפכו למכת מדינה שבעקבותיה בתי המשפט החליטו להחמיר בענישה על מנת להרתיע עברייני מרמה עתידיים.
עורכי דין אלעד שאול ושות׳
ייצוג משפטי מוביל בתחומי המשפט הפלילי!
איך מקבלים דבר במרמה ומה הן נסיבות מחמירות?
פסיקה ענפה של בית המשפט העליון קבעה שקבלת דבר במרמה היא הצגת מצג כוזב על ידי הרמאי על מנת להוציא מהקורבן דבר שלא ניתן היה להוציא ממנו ללא מצג המרמה. כאמור העונש על קבלת דבר במרמה מתחלק לעבירות בנסיבות רגילות והעונש בצידו 3 שנות מאסר, ולעבירות בנסיבות מחמירות עליהן העונש הוא 5 שנות מאסר.
ניתן ללמוד על הנסיבות המחמירות בעיקר לאור כמות המקרים, אורך הזמן על פניו נפרשו העבירות, היקף סכומי הכסף שהתקבלו, וזהותו של הקורבן. עבירות בנסיבות מחמירות נוגעות בדרך כלל להונאה של רשויות המדינה, התחזות כעובד ציבור, קבלת סכומי כסף גדולים במיוחד, שימוש לרעה בתפקיד ציבורי וכיוצ"ב.
זימון לחקירת משטרה בחשד למרמה
עבירות מרמה מטופלות לרוב על ידי יחידת ההונאה של המשטרה. בכל מחוז משטרתי ישנה יחידת הונאה מקצועית אשר מתמחה בחקירת עבירת הונאה, זיוף, וקבלת דבר במרמה. אם זומנת לחקירה במשטרה בחשד לעבירת מרמה, קבלת דבר במרמה, זיוף או שימוש במסמך מזויף, פנה בדחיפות ליעוץ לפני חקירה באמצעות עורך דין פלילי המתמחה בעבירות מרמה.
דע לך, כל מה שתגיד בחקירתך ישמש נגדך בבית המשפט, כמו כן, מה שלא תציין בחקירתך תתקשה לטעון לאחר מכן. לכן, חשוב מאוד לקבל יעוץ לפני חקירה בעבירות מרמה, ולעתים מומלץ גם להגיע לתחנה בליווי עו"ד על מנת להתייעץ בזמן אמת ולהימנע משגיאות שעשויות לפגוע בחפות הנחקר.
זכור – חוקר המשטרה הוא לא חבר שלך. החוקר הוא בעל מקצוע מיומן ומטרתו היא להוציא ממך את האמת במקרה הטוב, ולהוביל להרשעתך המהירה במקרה הפחות טוב. לצורך כך לחוקר המשטרה ישנם כלים רבים, תרגילי חקירה ותחבולות אשר עשויות לגרום להפללה של הנחקר בגין עבירת מרמה, בחלק מן המקרים, על לא עוול בכפו.
זומנת לסור לתחנת המשטרה? אתה מוזמן לפנות לעו"ד פלילי בטלפון 03-7775555 או באמצעות הטופס המצורף ועורך דין פלילי מומחה בעבירות מרמה ישוב אליך למתן הסבר ראשוני לקראת חקירה במשטרה, מה צפוי לך בחדר החקירות, מה עליך לברר בהגיעך לתחנת המשטרה וכיצד עליך להתמודד עם החשדות. פנייתך חסויה ודיסקרטית לחלוטין.
כתב אישום בעבירת קבלת דבר במרמה
בטרם הגשת כתב האישום, עליך לנצל את זכותך לקיים שימוע לפני הגשת כתב אישום. מדובר בהליך במסגרתו עורך הדין שלך יכול להעתיק את חומרי החקירה ולהפגש עם הפרקליטות על מנת לשכנע אותה שלא להעמידך לדין. במסגרת השימוע ניתן אף להגיע להסדר טיעון, עוד בטרם הגשת כתב האישום, ובכך לחסוך זמן שיפוטי יקר ולהגיע להסדר הטוב ביותר עבורך.
עבירת קבלת דבר במרמה היא עבירה מורכבת וחמורה אשר יש להתמודד אתה בחכמה ובניסיון רב. מומלץ לפנות לעורך דין פלילי מומחה בתחום עבירות המרמה ועבירות ההונאה על מנת שיעניק לך יעוץ וייצוג משפטי, מוקדם ככל האפשר, על מנת לסייע לך ולשמור על חפותך.
יש לציין, שככל שתקדים לפנות לעורך דין פלילי מנוסה כך יגדל הסיכוי לבטל את כתב האישום, להוביל לתיקון כתב האישום, לקדם אפשרות של זיכוי מעבירת המרמה או להשיג עסקת טיעון מקלה.
עורך דין מומחה לעבירות מרמה
עורך דין פלילי אלעד שאול וצוות המשרד, יוצאי הפרקליטות, ניסחו בעברם כתבי אישום מטעם מדינת ישראל וניהלו הליכים פליליים כתובעים. כיום עורכי הדין מהווים סנגורים פליליים המייצגים חשודים ונאשמים בהליך הפלילי. במשרדנו עורכי דין פליליים מנוסים המוכנים להעניק יעוץ משפטי וטיפול מן השורה הראשונה לקהל לקוחות המשרד 24 שעות ביממה, 7 ימים בשבוע, בדיסקרטיות מוחלטת.
המשרד מטפל בפרשיות מרמה סבוכות ומתוקשרות. בין לקוחותינו, אנשי ציבור, בכירים, פוליטיקאים ובעלי חברות.