כתב אישום בגין עבירות מס בסך 8.6 מליון ש"ח

תוכן העניינים
הבוקר הוגש כתב אישום חמור לבית משפט השלום בת"א כנגד בעל חברה ומספר חברות שבבעלותו בחשד הפצת חשבוניות פיקטיביות ועבירות מס נוספות בהיקף כולל של 8,600,000 ש"ח.
כתב האישום הוגש לאחר חקירה מאומצת של יחידת החקירות במע"מ באר שבע בשיתוף עם חקירות מע"מ חיפה. יחידת החקירות במע"מ אמונה על חשיפת עבירות מס, חקירתן והעברת הממצאים לפרקליטות שתפקידה – העמדת החשודים לדין פלילי.
עובדות כתב האישום: ניכוי מס תשומות שלא כדין
על פי עובדות כתב האישום, הונפקו על ידי הנאשם חשבוניות פיקטיביות רבות בסך כולל של מליוני שקלים, זאת מבלי שנעשתה עסקה אמיתית בגינן. משמע, הונפקה חשבונית שהציגה מצג של של קיום עסקה, בעוד שהמטרה האמיתית להוצאת החשובנית היא ניכוי מס תשומות שלא כדין על ידי החברה.
אישום נוסף מייחס לנאשם השתלטות במרמה על חברה וביצוע עבירות מס דרך אותה חברה, מבלי שבעל החברה החוקי יודע על כך. מדובר בעבירת מס חמורה ביותר המגלה, בין היתר, תחכום רב ותעוזה שעשויים להוביל את הפרקליטות לדרוש מאסר ממושך מאחורי סורג ובריח.
הקמת חברת קש לצורך הפקת חשובניות פיקטיביות
פרקטיקה זו של הקמת חברות קש או השתלטות על חברות לגיטימיות במטרה להוציא חשבוניות מס פיקטיביות – ידועה ומוכרת מזה שנים רבות. רשות המיסים עושה מאמצים רבים על מנת לחקור עבירות כאלו, לחשוף אותן ולהביא את האשמים לדין.
יחד עם זאת, תפקידו של עורך דין פלילי מנוסה בתחום עבירות המס והצווארון הלבן, לסייע לחשוד בהבנת זכויותיו במסגרת חקירת מע"מ, באופן שימנע הפללה עצמית ויקשה על היחידה החוקרת להוכיח את החשדות. לא מספיק שיחידת החקירות ברשות המיסים חושדת שאדם ביצע עבירת מס – עליה להוכיח זאת מעבר לכל ספק סביר – כאן נכנס עוה"ד הפלילי המומחה בדיני מס ומאזן את המשוואה לטובת החשוד.
בסופו של דבר, מיחסים לנאשם בכתב האישום ניכוי מס תשומות שלא כדין והפצת חשבוניות פיקטיבות בסך כולל של 8 מליון ושש מאות אלף שקלים על פני מספר לא מבוטל של שנים.
מה העונש על חשבוניות פיקטיביות?
סעיף 170(ב) לחוק מע"מ קובע שהמוציא חשבונית מס פיקטיבית או מזוייפת דינו חמש שנות מאסר. מדובר בעונש מאסר מוחשי וממושך שנועד להרתיע עברייני מס מלגזול את הקופה הציבורית. עונש זה מחזק את הצורך בהיוועצות מוקדמת עם עורך דין מתוך צורך להכיר את החשיפה הפלילית בדיני המס והדרך הנכונה להתנהל בחקירה פלילית.
מדוע לא הומר ההליך הפלילי בכופר?
סעיף 121 לחוק מע"מ קובע שמנהל מע"מ רשאי, על פי שיקול דעתו, לאפשר לחשוד שביצע עבירות על חוק מע"מ – להמיר את ההליך הפלילי בכופר (תשלום כספי). משרדנו ביצע אין ספור הליכי כופר והמיר תיקי מס פליליים בתשלום כספי בהיקפים משמעותיים.
יחד עם זאת, כשמדובר בעבירות של חשבוניות פיקטיביות שנמשכו על פני שנים ארוכות ובסכומי עבירה של מליוני שקלים רבים, נוטה רשות המיסים שלא לאשר הליכי כופר ועומדת היא על הגשת כתב אישום והטלת עונשי מאסר בפועל.
חשוד בהפצת חשבוניות פיקטיביות? זקוק לייעוץ מעורך דין מומחה במיסוי פלילי ואזרחי? אנו כאן עבורך.
לייעוץ ראשוני מעורך דין פלילי השאירו פרטים